Emotionele intelligentie: het beste werk leveren kan iedereen!

Emotionele intelligentie: het beste werk leveren kan iedereen!

 

Op een dag was er de griep. Veel mensen waren ziek. Klaas werd ineens aangewezen om een moeilijk probleem op te lossen. Klaas was zenuwachtig, voelde dat bewust. Hij ademde hii diep in en uit en zocht ontspanning op. Hij riep een vergadering uit. Door zijn zelfverzekerdheid luisterden mensen. Door rustig te praten en goed naar anderen te luisteren durfden mensen te praten. Hij stelde vast wie welke kracht had. Hij kon emotie begrijpen. Zo sprak hij iedereen op een persoonlijk passende manier aan. Het gevolg: mensen vonden het fijn om de spoedklus te doen en het team was nog nooit zo gefocust geweest.

 

De kracht van durven

De leidinggevend zo blij met de teamspirit, dat zij Klaas als teamleider aanstelde. De people smart van Klaas was heel goed voor het team. Emotionele intelligentie benut de kracht van een team van mensen. Hierdoor stijgt het team boven de samengestelde individuele waardes uit. Klaas kreeg een enorme boost in zelfvertrouwen en het leven nam een nieuwe wending voor hem in de richting van leiding geven.

 

Van toeval naar ‘jouw leven kunnen maken’

Emotionele intelligentie maakt een persoon succesvol en productief met behoud en boost van zelfwaardering en waardering van anderen. Het functioneren wordt gelijkmatiger, stabieler en als heel prettig ervaren. De kracht is vanuit zelf en wordt in het Engels ook wel ‘a state of happiness’ genoemd. Een goed gemoed met bereidheid alles aan te pakken zonder piekeren of ‘beren op de weg zien’.

 

Klaas had het veel sneller kunnen leren. De samenloop van omstandigheden creeerden het fortuinlijke moment van inzicht. My Mind Farm stelt je echter in de gelegenheid dit direct, helder, gedegen en snel te leren. In onze cursus focus, EQ en communicatie. Interesse om je leven je eigen vorm te geven? Bel ons voor jouw transformatie. Voor personen en bedrijven