Topwerk

Kopzorgen… inefficient en ongezond.

Dit is de oplossing.

Het probleem is groot. De werknemer in angst werkt niet aan goede oplossingen. Het bedrijfsproces stagneert. Dat negatieve denken kost enorm veel energie. De onterecht opgeroepen emotie levert vaak heel veel stress op. Daar kan je ziek van worden (oververmoeid, burn out, bevattelijker voor allerlei ziektes). Je leeft er zelfs mogelijk korter door.

Toegeven dat je er last van hebt is heel moeilijk. Het zit in ons om ons positiever voor te doen dan we zijn (positiviteits-bias). Het maakt dat we er niet over praten(1). Terwijl de meesten van ons er (veel) last van hebben(2,3) Niet nodig, want het is voor iedereen oplosbaar.

Dat negatieve denken komt door ons brein. Door de negativiteits-bias. Het kijkt namelijk voortdurend naar de omgeving en probeert daarbij alle gevaar uit te sluiten. Dat is door de evolutie gekomen; het moest ons tegen enorme gevaren beschermen. En wij dragen dat mee(4). Het brein is als een op hol geslagen beveiligingsmachine.

Maar tegenwoordig weten we dat ons brein veranderbaar is. Dat dachten we eigenlijk al, maar het is nu ook wetenschappelijk aangetoond. En pas dan willen we het geloven(5). Het brein kan je makkelijk trainen. Door experts die weten wat ze doen.

Vaak horen we: nee joh, trainen…geen tijd voor. Maar door een half uur per dag te trainen (met wat trainings/coachingssessies) vervang je die negatieve gedachten door nuttige gedachten. Denk eens even in wat je extra kan doen als je zelfs maar de helft minder negatief gaat denken. De Return On Investment (ROI) is enorm.

Onze trainingen zijn leuk, inzichtgevend, low-impact. Het gewenste bijeffect: meer plezier in leven en werk, hogere personal efficiency, betere time-management, grotere betrokkenheid bij werk en relaties, beter slapen. Om maar een paar dingen te noemen…

Volg deze link voor een bedrijfstraining. En volg deze link voor je personal development.

Reference list

  1. How Negative is Your “Mental Chatter”? [Internet]. Psychology Today. [cited 2018 Nov 15]. Available from: http://www.psychologytoday.com/blog/sapient-nature/201310/how-negative-is-your-mental-chatter
  2. Goudreau J. Do You Suffer From Workplace Anxiety? [Internet]. Forbes. [cited 2018 Nov 15]. Available from: https://www.forbes.com/sites/jennagoudreau/2011/02/08/do-you-suffer-from-workplace-anxiety-worry-stress-fear-office-most-common/
  3. Goudreau J. In Pictures: 20 Most Common Workplace Anxieties [Internet]. Forbes. [cited 2018 Nov 15]. Available from: 2011/02/09/work-anxiety-fear-failure-forbes-woman-leadership-career_slide
  4. Confronting the Negativity Bias [Internet]. Dr. Rick Hanson. [cited 2018 Nov 15]. Available from: https://www.rickhanson.net/how-your-brain-makes-you-easily-intimidated/
  5. Davidson RJ, McEwen BS. Social influences on neuroplasticity: stress and interventions to promote well-being. Nat Neurosci. 2012 May;15(5):689–95.